Dé vagina-verjongingscréme

"Probeer het zelf en geniet van een strakkere vagina"

Vagina veroudering

Vagina veroudering

Bij het ouder worden verandert de vagina, dit kan verschillende problemen met zich mee brengen. We geven een overzicht van de veranderingen die bij het ouder worden ontstaan en welke gevolgen dit heeft voor de vagina en het seksleven.

Verandering door zwangerschap
Door het baren van een of meerdere kinderen rekt het weefsel van de vagina op. Na de zwangerschap hersteld dit zich meestal bijna volledig. Toch zijn er veel vrouwen die er een minder strakke vagina aan overhouden. Vooral bij een kunstverlossing of bij het baren van zware kinderen is het risico hierop groot.

Verandering door de overgang
Tijdens de overgang verandert er veel in het lichaam van de vrouw. De overgang start bij vrouwen ongeveer tussen de 45 en 50 jaar. De menstruatie wordt onregelmatiger, blijft uit of wordt heviger en duurt langer. Tijdens de overgang stopt het lichaam langzamerhand met de maandelijkese productie en rijping van eicellen. De eierstokken gaan minder ostrogeen en progesteron produceren waardoor de hormoonspiegel verandert.
De overgang zorgt er ook voor dat er minder vrouwelijke hormonen zoals oestrogenen aangemaakt worden. Een vermindering van de oestrogeen productie zorgt ervoor het de elasticiteit van het weefsel in de schaamstreek afneemt. Hierdoor passen de binnenste schaamlippen niet helemaal meer in de vagina.

Verandering van de geslachtsorganen
De geslachtsorganen worden atrofisch dit betekent dat de vaginawand en de baarmoeder minder flexibel en elastisch worden. Er wordt minder vaginaal vocht aangemaakt dit maakt de vagina droger, zelfs al is de vrouw opgewonden. Door de huidveroudering wordt de vagina en de schaamlippen rimpeliger en oogt deze kleiner doordat het vetweefsel dunner wordt rondom de vagina. De huid wordt slapper en minder strak doordat er minder collageen wordt aangemaakt dan voorheen.

Vaginale infecties
Bij een ruimere vagina ontstaan gemakkelijker infecties zoals jeuk, ontsteking, witte vloed en andere ongemakken. Tot de overgang zorgt de zure ph-waarde van de vagina dat microben zich niet kunnen vermeerderen. Doordat het oestrogeen niveau daalt verminderd de zuurgraad van de vagina waardoor sneller infecties ontstaan.

Klachten tijdens geslachtsgemeenschap
Doordat de kracht in de spieren minder wordt kan dit er voor zorgen dat je minder opgewonden wordt. Opwinding komt pas als de clitoris, schaamlippen en de vagina worden gestimuleerd. Orgasmes kunnen minder hevig aanvoelen dan voorheen. De samentrekkingen vanuit de geslachtsorganen zijn minder sterk en zijn korter. De droge vagina is ook een bekend probleem, doordat bij opwinding de vagina niet meer zo vochtig wordt. Bij de meeste vrouwen in de overgang is vaginale droogheid een probleem omdat bij de seks de penis wat kan schuren wat voor irritaties bij de vagiaopening kan zorgen. Dit gaat op den duur pijn doen. De clitoris kan extra gevoelig zijn door de afname van vetweefsel waardoor het pijnlijk kan zijn om deze aan te raken als dit te ruw gebeurd.

VAXS om vaginaveroudering tegen te gaan
VAXS is dé crème om vaginaveroudering tegen te gaan. De 100% natuurlijke ingrediënten zorgen ervoor dat het behandelde weefsel steviger en stijver wordt waardoor het zich strakker tegen het lichaam aantrekt. Hierdoor zullen de lippen minder ver uit de vagina steken. Ook het weefsel van de bekkenboden tussen de vagina en anus versterkt. De bekkenbodemspier zal sterker zijn waardoor je hier meer controle over hebt.

Voordelen van VAXS

  • Een strakke vagina
  • Schaamlippen trekken meer naar binnen
  • Steviger worden van de vagina wand
  • Meer gevoel tijdens de sex
  • Betere controle over de bekkenbodemspier