Dé vagina-verjongingscréme

"Probeer het zelf en geniet van een strakkere vagina"

Wat is vaginale verzakking?

Wat is vaginale verzakking?

Een groot deel van de volwassen vrouwen krijg te maken met de gevolgen van vaginale verzakking. Wat is een verzakking en wat zijn de gevolgen?

Bij een vaginale verzakking kan de blaas, het uiteinde van de dikke darm (rectum), de dunne darm of de baarmoeder via de schede naar buiten zakken. Het is meestal een gevolg van het niet goed functioneren van de bekkenbodem. De bekkenbodem is een netwerk van spieren en bindweefsel waar de baarmoeder, blaas en dikke darm op rusten.

Oorzaken vaginale verzakking
Er zijn verschillende oorzaken die een vaginale verzakking kunnen veroorzaken:

Een bevalling kan er voor zorgen dat de weefsels en spieren rondom te vagina te zwaar worden belast. Dit is vooral het geval bij de geboorte van zware kinderen en een kunstverlossing.

De menopauze kan er voor zorgen dat de ondersteunende structuren in het bekkenbodem worden verzwakt. Dit komt omdat het hormoon oestrogeen het bekkenbodem tot de overgang sterk houdt. Tijdens en na de menopauze daalt het oestrogeen niveau met als gevolg mogelijk een vaginale verzakking.

Bij het verwijderen van de baarmoeder (hysterectomie) kan ook een verzakking ontstaan. Dit komt omdat de baarmoeder als een ondersteuning werkt aan de bovenkant van de vagina. Als de baarmoeder wegvalt kan de bovenkant van de vagina geleidelijk dalen richting de vaginale opening.

Naast deze oorzaken kan ook ouderdom een rol spelen. De spieren en weefsels verslappen naarmate je ouder wordt. Ook overgewicht of disfunctioneren van de zenuwen en weefsels, afwijking van het bindweefsel, zware lichamelijke activiteit en eerdere bekkenoperaties kunnen een oorzaak zijn.

Behandelingen
Afhankelijk van de mate van verzakking zijn er verschillende behandelingen.

  • Met bekkenfysiotherapie kan je leren hoe de spieren rond het bekken te voelen en te gebruiken. Doel is om de spieren weer samen te laten werken.
  • Een vaginale ring (pessarium) wordt geplaatst om een verzakte blaas of baarmoeder weer op de juiste plaats te brengen.
  • Afhankelijk van de soort verzakking zijn er ook verschillende soorten operaties die kunnen worden gedaan om de verzakking te verhelpen.

Voordelen van VAXS

  • Een strakke vagina
  • Schaamlippen trekken meer naar binnen
  • Steviger worden van de vagina wand
  • Meer gevoel tijdens de sex
  • Betere controle over de bekkenbodemspier